“Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите със своето състояние и неспособност

...
“Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите със своето състояние и неспособност
Коментари Харесай

Александър Маринов: Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите

“Най-голямата опасност за парламентарната република са партиите със своето положение и некадърност да извършват функционалностите си ”, сподели ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов в предаването “Тази заран ”. 

Маринов бе безапелационен, че президентът Румен Радев няма проблем с българските социалисти, а има влошени връзки с една част от управлението на БСП и с нейния ръководител. 

“Интерпретациите на Корнелия Нинова са опит да избегне от отговорност, тъй като за пет години под нейно ръководство БСП загуби ⅘  от гласоподавателите си. Това са 720 000 души, никой не е загубвал толкоз. Това е пагубна загуба ”, добави той. 

“Нинова пусна една опашата неистина, че била виждала план за конституция, правена в президентството, който включвал промяна на формата на ръководство. Самият президент в никакъв случай не е повдигал този въпрос, нито пък е предприемал сходни стъпки ”, посочи Маринов. 

По думите му ръководството със служебни държавни управления е доста мъчно. “В това отношение работата, която свърши служебният кабинет за последните шест месеца заслужава подобаваща оценка ”, сподели той.

" Партиите се боят да ръководят "

“Радев назначава служебните кабинети не по свое предпочитание. Партиите се боят да ръководят и да влязат в разнообразни комбинации, които в действителност са токсични ”, счита Маринов. 

Според него няма модерна народна власт без партии. 

Той акцентира, че Гълъб Донев доста балансиран и способен човек. 

“Той съумя да трансформира държавното управление в един обединен екип. Това липсваше през последните години ”, сподели Маринов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР